کیـــوکوشـــین
ورودی هنبو در ژاپن
کیوکوشین کای یکی از سبکهای کاراته و یکی از محبوبترین رشتههای رزمی در سراسر دنیاست.[نیازمند منبع] این رشته توسط ماسوتاتسو اویاما (۱۹۹۴-۱۹۲۳) رزمی کار اسطورهای[نیازمند منبع] کرهای الاصل بنیان نهاده شد. معنای اصلی کاراته به معنی مبارزه کردن با دست خالی در مقابل هر سلاحی است.
این رشته از عناصر مختلفی نشأت گرفته که شامل تجریبات اویاما و تکنیکهای دیگر سبکهای کاراته بوجود آمده است. کیوکوشین کای از سه لغت کیوکو ((بالاترین ،نهایت)) شین ((حقیقت، روح)) و کای ((گروه و انجمن)) ترکیب شدهاست.
این رشته در ابتدا اویاماریو و اویاما کاراته جوجیتسو نیز نامیده میشد. تاکید این سبک روی مبارزه واقعی از راه نزدیک است. در کیوکوشین کای برای کاستن مقاومت حریف از تکنیکهایی بطور متوالی استفاده میشود.
این سبک تأکید زیادی بر روی تمرینات تنفسی و استقامتی دارد. از اینرو هنرجوی کیوکوشین بعد از سالها تمرینات مکرر دارای اندامی ورزیده میگردد. در سبک کیوکوشین تکیه اصلی بر حفظ سلامتی توام جسمی و روحی است، و در مبارزات کیوکوشین و اساسا در فلسفه آن پیروزی به هر قیمتی بر حریف مقابل معنایی ندارد.
در مبارزات کیوکوشین (همانند ورزشهای رزمی دیگر) دو حریف رودررو به چشمان یکدیگر خیره گشته و شجاعت و شهامت و دلیری را به هم منتقل میکنند. اگر یکی از حریفها به زمین بخورد حریف دیگر به وی احترام گذاشته عقب می نشیند.
در فلسفه متعالی کیوکوشین هدف غائی تناوری جسم برای رسیدن به مکارم عالیه اخلاقی است و به هیچ روی خشونت در سبک کیوکوشین جایگاهی ندارد چرا که اساسا خشونت و کیوکوشن در تقابلند نه در تعامل. کیو کوشین نه تنها خشن نیست بلکه سعی در پرورش روحیه لطافت، افتادگی، و بزرگ منشی را در هنرجو دارد.
دوجوی مرکزی این سبک (همانند دیگر رشتههای ورزشی ژاپن) هونبو نام دارد و در سال ۱۹۶۱ توسط اویاما در توکیو بنیان نهاده شد. بعد از فوت اویاما افراد زیادی مدعی رهبری سازمان فدراسیون شدند که از آن میان کانچو شوکی ماتسوئی به واسطه منش و کردار والایش از سوی غالب نمایندگان بهعنوان رهبر جدید سازمان پذیرفته گردید.[نیازمند منبع] بنیانگذار این سبک در ایران کانچو یوسف شیرزاد می باشد.[نیازمند منبع]
در حال حاضر شیهان سید داوود محمدی نماینده این سبک در ایران می باشد.
البته نباید این مطلب فراموش شود که خود ماسوتاتسو اویاما کانچو ماتسویی را به عنوان جانشین بعد از خودش برگزید و هم اکنون معروفترین کاراته در جهان کیوکوشین ماتسویی و بعد از آن ماتسوشیما میباشد . در باره مسابقات کیوکوشین هم میتوان گفت که یکی از باکیفیتترین مسابقات رزمی در جهان است که هر ساله برگزار میشود و اولین غیر ژاپنی که به فینال مسابقات رسید اندی هوگ بود که چند سالی است از فوتش میگذرد و بعد از آن فرانسیسکو فیلهو شاگرد شیهان ایزوبه بود که 2 بار به فینال رسید. یک بار در مقابل هاجیمه کازومی در فینال باخت و در مسابقات بعدی باز هم در مقابل کازومی قرار گرفت که این بار با شکست دادن او برای اولین بار موفق شد که در مسابقات کیوکوشین قهرمان شود و اولین غیر ژاپنی قهرمان نام گرفت.
منابع
- www.kyokushinafshin.com