فرایند های اعمال دفاعی نونهالان در باشگاه بسیار گوناگون است .
گاهی اوقات نونهالان با آگاهی کامل خود را از محیط های اضطراب آور دور می نمایند و یا دست به اعمالی می زنند که در دوران کودکی آن را انجام می دادند .
نونهالان در مواجهه با شرایطی که توان مقابله با آن را ندارند آنرا انکار کرده و در بعضی اوقات نیز در برخورد با موانع سخت از مکانیزمی به نام خشم سود می برند .
مربی باید برای آموزش کنترل و فرونشاندن خشم و بهره گیری از آن در جهت پیشرفت و رشدنونهالان برنامه ریزی مناسبی داشته و با ایجاد پایه های رفتاری و اخلاقی مناسب مسیری مطمئن را برای آینده آنها طراحی نماید تا کمترین آسیب متوجه شان گردد
البته شاید بارها شنیده و یا تجربه نموده باشید که برخی ورزشکاران به علت ناهنجاریهای دوران نونهالی ، یا از محیط ورزش خارج گردیده ویا کمترین سود را از آن برده اند .
برخی نونهالان با برخورد با دیگران و جریحه دار نمودن احساسات آنها و یا با بیان جملات نادرست ونیز با قهر ، باعث تسکین خشم خود می شوند که مربی باید از راهکارها و ترفند های گوناگون و صحیح در مهار و کنترل این گونه رفتارها برآید .
آنچه با سلامت – احساس امنیت و شکوفایی عقلانی نونهالان تناسب داشته و تغییر پذیر می باشد مقوله ایست به نام ترس .
ترس با وابستگی نونهالان به غیر خود تشدید یافته و باعث می شود تا به مهارت کافی در انجام فعالیتها نرسند بنابراین آموزش این موضوع که باید میانه روی و احتیاط در مقابل شنیده ها و دیده ها و یا تجربیات مختلف در حد اعتدال در آنها به وجود آید بسیار با اهمیت خواهد بود .
ترس نامتعارف باعث عدم رشد و بالعکس ترسیدن از تمامی مواردی که الحق والانصاف معقول است ابزاریست بسیار مفید که باعث پیروزی و شکوفایی رشد نونهالان خواهد گشت .
بنابراین کوشش در راستای نترسیدن از آنچه که باعث پیروزی و موفقیت است باید لحظه به لحظه در آنها تقویت کردد .
نوشته : فرشاد ورجاوند