زمانی که شما مراحل قبلی آموزش اسکی را با موفقیت طی کردید باید بیاموزید تا چگونه از یک سطح شیب دارد سر بخورید. اما قبل از اینکه بتوانید از یک جای بلند سر بخورید باید قادر باشید تا به بالای یک سطح شیب دار بروید. در این مقاله شما را با دو روش رایج در بالا رفتن از سطح شیب دار آشنا میکنیم. برای بالا رفتن از یک سطح شیب دارد شما باید مراقب باشید که بر روی پیست نیافتید و یا دوباره به پایین تپه سر نخورید. برای شروع یک شیب ملایم و کوتاه را در پیست انتخاب کنید. تنها دو یا سه متر حرکت به سمت بالا برای جلسه اول کافی است…
روش اول: حرکت از پهلو
این روش بسیار متداول است در افرادی که تازه اسکی را شروع کردند و یا توانایی های عضلانی پایین تری دارند این روش بسیار مورد استفاده است. در این روش شما باید از پهلو حرکت کنید و به آرامی از شیب بالا بروید. در ابتدا شما بایستی با زاویه 90 درجه نسبت به شیب قرار بگیرید. در این حال باتومها در دو طرف شما قرار دارند و چوبهای اسکی نیز به صورت موازی. معمولا پای چپ به سمت بالای شیب و پای راست به سمت پایین شیب است. البته این مورد در راست یا چپ پاهها متفاوت است
در شروع باید پای چپ را کمی به سمت بالای شیب حرکت دهید وقبل از اینکه حرکت را آغاز کنید لبه داخلی چوب اسکی پای راست باید در داخل برفها فرو رود. با فرو بردن لبه داخلی پای راست شما یک تکیه گاه محکم برای حرکت خواهید داشت و در غیر این صورت بر روی برفها سر میخورید
بعد از اینکه پای چپ بر روی برفها ثابت شد باید پای راست را به آن ملحق کنید. در این مرحله نیز باید توجه کنید تا لبه خارجی چوب اسکی پای چپ که در بالا قرار دارد در داخل برفها فرو رود تا جای محکمی برای حرکت شما ایجاد شود
توجه نمائید تا چوبها با فاصله مناسب از پاهها قرار گیرند و گاهها در بالا رفتن میتوانید از فشار باتومها نیز استفاده کنید
برای اینکه از خستگی پاهها جلوگیری شود هر چند وقت یک بار تغییر جهت دهید تا عضلات درگیر تغییر یابد و در نتیجه شما راحتتر بالای شیب خواهید رسید.
روش دوم: حرکت مستقیم به بالا V شکل
روش مستقیم نیز از روشهای رایج در بالا رفتن از سطح شیب دارد میباشد که بسیار رایج بوده و در عین حال باعث تقویت بیشتر عضلات میگردد. از محاسن این روش سرعت زیاد در بالا رفتن از سطح شیب دار میباشد.
در این روش ورزشکار بر خلاف روش قبلی رو به جهت حرکت یعنی به سمت بالای شیب قرار میگیرد. چوبها در جلو از هم باز میباشند و در عقب به هم نزدیک. برای همین منظور به این روش V میگویند. در این روش پاهها یکی یکی به سمت بالا حرکت میکنند و با ثابت شدن هر پا پای دیگر حرکت میکند و به بالا می آید. از نکات مهم این روش نیز قرار گرفتن لبه های داخلی چوب اسکی در داخل برفها است که مانع از سر خوردن و عدم تعادل شما میگردد.
در روش حرکت وی شکل فرد میتواند از باتومها نیز در کنار بدن خود استفاده نماید تا تعادل بالاتری داشته باشد و در عین حال فرد میتواند در مراحل اول گامهای کوچکتر و در مراحل بعدی گامهای بزرگتری داشته باشد.
امیدواریم که این مقاله مفید بوده باشد. لطفا با نظرات خود ما را در این مسیر یاری رسانید.
منبع: مجله ورزش
ارائه: شاپور امرالهی