بیسبال در آسیا
ژاپن يكی از اولين كشورهایی بود كه بیسبال به آن راهيافت. بیسبال خیلی زود مهمترين ورزش گروهی ژاپن شد. در سال ۱۹۳۶ نیپون بیسبال لیگ شروع بهكار كرد.[۱] ۸۶۴ مسابقه اين ليگ در سال ۲۰۰۶ بیش از بیست میلیون و چهارصد هزار تماشاگر داشت و چهارمین لیگ پرتماشاگر دنیا بود (پس از امالبی، انبیای و انافال سه لیگ امریکایی بیسبال، بسکتبال و هاکی روی یخ).
ژاپنیها و آمریکاییها این ورزش را به دیگر کشورهای شرق آسیا هم بردند و بیسبال بهسرعت ورزش گروهی اول کرهجنوبی و تایوان شد. لیگ حرفهای بیسبال در کرهجنوبی از ۱۹۸۲ و در تایوان از ۱۹۹۰ شکل گرفت. چین و اسرائیل هم دو کشور آسیایی دیگری هستند که به ترتیب در ۲۰۰۳ و ۲۰۰۷ لیگ حرفهای بیسبال را تشکیل دادند.
بیسبال در سال ۱۹۹۴ وارد بازیهای آسیایی هم شد. ژاپنیها این رشته را در تقویم مسابقات هیروشیما قرار دادند، سه دوره اول این مسابقات با قهرمانی تیم ملی ژاپن به پایان رسید، اما در آخرین دوره مسابقات در سال ۲۰۰۶ تیم ملی بیسبال تایوان با شکست پنج تیم دیگر شرکت کننده (ژاپن، کرهجنوبی، چین، تایلند، فیلیپین) به قهرمانی رسید.
بیسبال در ایران
در سال ۱۳۷۴ فدراسیون این رشته در ایران تشکیل شد در سال ۱۳۸۶ اولین دوره لیگ با حضور ۶تیم برگزار شد اما در سال بعد تعداد تیمها به ۱۲ رسید
محبوبیت
این ورزش در بسیاری از نقاط دنیا بهویژه آمریکای شمالی و مرکزی و شرق آسیا بسیار پرطرفدار است.
بیسبال ورزش ملی یا پرطرفدارترین ورزش ایالات متحده آمریکا، کوبا، پورتوریکو، دومینیکن، پاناما، نیکاراگوئه، ونزوئلا در قاره آمریکا و همچنین ژاپن، کره جنوبی و تایوان در آسیا است.
بیسبال در المپیک
از المپیک ۱۹۹۶ آتلانتا دو رشته ورزشی بیسبال و سافتبال در تقویم المپیک قرار گرفتند و مقررشد تا مسابقات سافتبال در گروه بانوان و بیسبال در گروه آقایان برگزار شود.
اما در جلسه سال ۲۰۰۵ کمیته بینالمللی المپیک در سنگاپور برای تعیین میزبانی المپیک ۲۰۱۲ این دو رشته اولین قربانیان سیاست کاهش و جلوگیری از گسترش تعداد ورزشکاران و مسابقات و رشتههای ورزشی المپیک شده و از برنامه مسابقات المپیک لندن حذف شدند. در المپیکهای بعدی برای برگزاری مسابقات این دو رشته ورزشی رأیگیری بهعمل خواهد آمد.
منابع
- ↑ Nagata, Yoichi and Holway, John B. (1995). “Japanese Baseball”, in Pete Palmer: Total Baseball, fourth edition, New York: Viking Press, 547
.